China, Changchun 

Museum for Culture, Fine Arts and Science

arrowImagesarrow

Competition 2006 – 1st Prize
Design
Meinhard von Gerkan
Partner
Nikolaus Goetze
Project leaders
Hinrich Müller, Marc Ziemons
Client
Changchun Science and Culture Center Project Leading Team
Construction period
2007–2010
Gross floor area
107,500 m²
3 Museums à 81 x 81m edge length

 

Photographers:

Marcus Bredt

www.marcusbredt.de

Three museums form the "Changchun Museum for Culture, Fine Arts and Science". The three stone cubes, housing the three museums, are positioned around a common foyer in shape of a windmill. Different in its expression, and sculptural facade detail, the same in color and material, the museum laid the foundation for a new neighborhood in the southeast of the city. The three museums have the same site development idea: sun-screened exhibition spaces arranged along the visitors’ tour. The rooms are linked by open bridges.